Resultat de la reunió de treball a la Plaça d’Espanya

img_6239-1

El dimarts 28 de febrer a les 09.30 del matí es reunia al Celler de la Marina un grup de treball per tal d’impulsar estratègies comercials conjuntes pel poble de Gata.

La reunió va estar convocada per l’associació Comerç de Gata atenent a les inquietuds d’alguns socis del sector més turístic del comerç de poble. La presidenta de l’associació, Paqui Signes, va obrir la xerrada situant el tema en el que van participar nombrosos comerciants de la Plaça d’Espanya a més dels regidors de Comerç, Angels Soler i el regidor de Turisme Antonio Arabí.

Al voltant d’esta reunió, oberta a tots els comerciants del poble, foren o no socis, van aparèixer nombroses idees a partir de les quals es seguirà treballant.

Es va parlar de la importància de promoure el turisme cultural, de la qualitat de dit turisme i de la necessitat de implicar l’ajuntament en eixe tema. Va eixir com a exemple Art al Vent com un esdeveniment amb una gran potencialitat per atraure turistes en un moment determinat.

Tots els comerciants presents van estar d’acord en que el poble necessita un gran focus d’atracció de clients i també una unió més forta dels empresaris, sobre tot els de la plaça d’Espanya.

Una de les urgències posades damunt la taula es la unificació dels horaris comercials a la zona de carretera i plaça d’Espanya com a punt de partida.

Els comerciants han detectat una baixada de l’entrada de turisme a les tendes d’un 40% en els últims 8 anys, i apunten a diversos motius com ara la crisi, però també la necessitat d’implicació de la gastronomia local en rellançar-se per atraure clients cap al poble.

També es va apuntar a aumentar la promoció cap al public resident per atraure’l cap al poble.

La presidenta dels Comerciants, Paqui Signes, va tancar la xerrada posant a disposició dels comerciants del sector turistic i hostalers les ferramentes i recursos de l’associació per posar en marxa una forta campanya de Setmana Santa. Per la seua part la regidora de Comerç es va mostrar favorable a introduir als comerciants al Consell de Cultura i a seguir treballant per recolzar les iniciatives dels comerciants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s